Friss hírek

Népszerű

Köszöntjük Kisvarsány honlapján!

Hagymadugványozás

Községünkben a mezőgazdasági munkaprogram keretében elindult a hagymadugványozás, melyhez hasonló ezelőtt még nem volt településünkön. Ez egy 2 ha-os területen történik, mely az Önkormányzat tulajdona. Az ott dolgozó munkásoknak 2013.03.15-2013.11.15-ig tudunk folyamatos munkát biztosítani.

Képek a Galériában megtekinthetők.

Módosítás: (2013. április 24. szerda, 21:56)

 

Méhek védelme

FELHÍVÁS!
 
 Méhek védelme!
 
A méhek védelmében a virágzó növényállomány növényvédő-szer kezelését a méhek védelmét biztosító technológia alkalmazásával kell végezni.
A 43/2010. (IV.23.) F.V.M. rendelet 15§ (1) bekezdése szerint:
 
” 15. § (1) Gazdasági növények kezelése a virágbimbó feslésétől a virágszirmok lehullásáig terjedő időszakban (virágzásban) méhekre kifejezetten veszélyes vagy kifejezetten kockázatos növényvédő szerrel tilos. A tilalom a virágzás idején kívül is érvényes, ha a táblát vagy annak környékét tömegesen virágzó mézelő növények borítják, vagy ha a gazdasági növényt a méhek egyéb okból látogatják.
(2) A gazdasági növényt a virágzása vagy az (1) bekezdésben foglaltak időtartama alatt valamely károsító ellen nem jelölésköteles vagy méhekre mérsékelten veszélyes vagy mérsékelten kockázatos minősítésű növényvédő szerrel lehet kezelni.
(3) Méhekre mérsékelten veszélyes vagy mérsékelten kockázatos minősítésű növényvédő szer kijuttatása – amennyiben ezt a növényvédő szer engedélyokirata lehetővé teszi – kizárólag a házi méhek napi aktív repülésének befejezését követően, legkorábban a csillagászati naplemente előtt egy órával kezdhető meg és legkésőbb 23 óráig tarthat (ezen eljárás a továbbiakban: méhkímélő technológia).”
 
A hatósági, szúrópróbaszerű ellenőrzések során a fenti rendelkezések megszegése, növényvédelmi bírság kiszabásával járnak! 
 
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 
Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság

 

 

Digitális átállás

A Digitális átállásról szóló tájékoztató letölthető innen:

Digitális átállás

 

Közmunkaprogram 2013

Közmunkaprogram részletei letölthetők innen.