REFORMÁTUS ESTÉK III.

A Kisvarsányi Református Egyházközség szervezésében az idei ünnepes félévben „REFORMÁTUS ESTÉK - Ünnepre hangolva” címmel kulturális programok kerülnek megrendezésre beregi és szabolcsi templomokban. A programsorozat célja, hogy a térség kis falvaiba neves művészek segítségével eljussanak olyan magas színvonalú előadások, amelyek szakrális témájuk és tartalmuk révén teljesebbé, gazdagabbá teszik egy-egy egyházi ünnep élményét és üzenetét, valamint felelevenítsük egy-egy ünnepkör hagyományait, népszokásait.

A karácsonyi ünnepkörben a következő programok kerülnek megrendezésre?

December 1-én, advent első vasárnapját megelőző szombaton, a fiatalok részre kézműves foglalkozást tartunk 14:00 órától a kisvarsányi általános iskolában. A foglalkozáson különféle adventi koszorúk készítésére nyílik lehetőség, és megismerkedhetünk a Karácsony szimbólumrendszerével és egyéb, az ünnephez kapcsolódó népszokásokkal, énekekkel.

December 4-én (kedden) 18:00 órától pedig KALÁKA koncert lesz a kisvarsányi református templomban. A méltán világhírű zenekar nemcsak a hazai adventi és karácsonyi énekeket szólaltatja meg, hanem más nemzetek ünnepi dalait is bemutatja. A népszerű Kossuth-díjas együttes „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” című karácsonyi koncertje egy úgynevezett zenés világkörüli utazásra hív.

A programokat a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének, 1026308. azonosítószámú, Ifjúsági, kulturális, helyi hagyományokra épülő rendezvények címmel kiírt pályázaton nyert támogatás biztosítja.

Az alábbi linken megtekinthető és letölthető a december 1-jei meghívó: Meghívó
 
Az alábbi linken megtekinthető és letölthető a december 4-ei meghívó: Meghívó

Rácz Róbert
református lelkipásztor