REFORMÁTUS ESTÉK IV.

A Kisvarsányi Református Egyházközség szervezésében tovább folytatódnak a „REFORMÁTUS ESTÉK - Ünnepre hangolva” című kulturális programok a beregi és szabolcsi templomokban. A programsorozat elsődleges célja, hogy a térség kis falvaiba eljussanak olyan magas színvonalú előadások, koncertek, amelyek szakrális témájuk és tartalmuk révén teljesebbé, gazdagabbá teszik egy-egy egyházi ünnep élményét és üzenetét.

A húsvéti ünnepkörben a következő programok kerülnek megrendezésre:

Március 23-án, a virágvasárnapot megelőző szombaton, a fiatalok részére kézműves foglalkozást tartunk 14:00 órától a kisvarsányi általános iskolában. A foglalkozáson különféle tojásfestési technikák kerülnek bemutatásra, és a résztvevők megismerkedhetnek a Húsvét szimbólumrendszerével és egyéb, az ünnephez kapcsolódó népszokásokkal, énekekkel. 

A Nagyhéten a vásárosnaményi Liszt Ferenc Vegyeskar ad koncerteket:

Március 24-én (Virágvasárnap) a barabási református templomban, március 28-án (Nagycsütörtök) a kisvarsányi református templomban, március 29-én (Nagypéntek) a gelénesi református templomban lép fel a kórus.

A programokat a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének, 1026308. azonosítószámú, Ifjúsági, kulturális, helyi hagyományokra épülő rendezvények címmel kiírt pályázaton nyert támogatás biztosítja.

Az alábbi linken megtekinthető és letölthetők a meghívók:

Meghívó 2013. március 23. (szombat), 14 óra Kisvarsány, általános iskola

Meghívó 2013. március 24. (Virágvasárnap), 14:30 Barabás, református templom

Meghívó 2013. március 29. (Nagypéntek), 18 óra Gelénes, református templom

Meghívó 2013. március 28. (Nagycsütörtök), 18 óra Kisvarsány, református templom

Rácz Róbert

református lelkipásztor