Napsugár Óvoda - 2013/2014-es tanév

Az óvodai nevelés meghatározó az ember életében. A legtöbb kisgyermek életében ez az első állomás, az itt szerzett tapasztalatok végigkísérik mindennapjait, és a csoportban megtanult ismeretek alapját képezik a későbbi iskolai tanulmányainak. Ezért kiemelten fontos, milyen óvodai környezetbe kerül gyermekük. 

A Kisvarsányi Napsugár Óvoda már évek óta képezi a kisvarsányi lakosok gyermekeit. Az óvodába 3 éves kortól lehet beíratni gyermeküket.
 
A 2011/2012-es évben 21 gyermek járt óvodánkba. Ez a létszám a 2012/2013-as évre 17-re csökkent az elköltözések, illetve az általános iskolába kerülések miatt.
 
A 2013/2014-es évre április elejétől lehet jelentkezni, egészen szeptember elejéig. Jelenleg 17 fő jár óvodába, és már 4-en jelentkeztek be, de az óvoda vezetősége szerint a nyár folyamán még többen fogják beíratni gyermeküket. Általános iskolába senki nem jelentkezett most, mert a szülők jobbnak látták, ha gyermekeik még egy évig maradnak az óvodában, hogy ebben a biztonságos környezetben erősödjenek meg az általános iskola megkezdése előtt. Ehhez az óvoda helyettes vezetője, Virágh Ferencné és a szülő együttes szakmai véleménye szükséges, amit mindeni meg is kapott.
 
A gyermekek nevelésében 2 óvónő, 1 dajka vesz részt. Az Önkormányzat rendszeresen segíti az óvodát különböző kinti és benti játékok vételével, édességgel, foglalkozási eszközökkel (ceruza, zsírkréta, rajzlap), ezáltal lehetőség nyílik a gyerekek egyéni fejlesztésére és a tehetséggondozásra. 
 
Az anyagi támogatásnak köszönhetően az óvoda jól felszerelt, egy kisebb park, csúszda, mászóka, padok és sok-sok játék van, amiben a gyerekek örömüket lelhetik.
 
Óvodánk idén is sok szeretettel várja a beiratkozni vágyókat, ahol a dolgozók biztosítják, hogy az ott eltöltött pár év nagy segítség legyen a gyerekek további fejlődésében.
 
Képek megtekinthetők a Galériában.